Home > Gezond eten > Vitaminerijke salade*

Vitaminerijke salade*

  • 4 pers.
  • 15 min.
  • 35 min.
Ingrediënten
  • 250 g rauwe linzen
  • 150 g feta
  • 2 kleine avocado’s
  • 1 granaatappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 basilicumblaadjes
  • eetlepel koolzaadolie
Bereiding
  1. Doe 250 g linzen in een kookpot en voeg 3 maal het volume aan koud water toe. Breng aan de kook en voeg de gehakte ui toe. Laat 35 minuten koken op een zacht vuur.
  2. Snij de feta in blokjes en de 2 avocado’s in schijfjes.
  3. Snij een teentje knoflook fijn.
  4. Was 5 basilicumblaadjes en snij deze heel fijn.
  5. Haal de pitjes uit 1 granaatappel.
  6. Meng alle ingrediënten in een kom samen met de gekookte linzen en 1 eetlepel koolzaadolie.
  7. Roer om en breng op smaak.
Voedingswaarden (/portie)

Energie

398 kcal

Eiwitten

19,9 g

Vetten

20,7 g

Koolhydraten

27,9 g

Voedingsvezels

10,3 g