Ingrediënten
- 250 g rauwe linzen
- 150 g feta
- 2 kleine avocado’s
- 1 granaatappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 basilicumblaadjes
- eetlepel koolzaadolie
Bereiding
- Doe 250 g linzen in een kookpot en voeg 3 maal het volume aan koud water toe. Breng aan de kook en voeg de gehakte ui toe. Laat 35 minuten koken op een zacht vuur.
- Snij de feta in blokjes en de 2 avocado’s in schijfjes.
- Snij een teentje knoflook fijn.
- Was 5 basilicumblaadjes en snij deze heel fijn.
- Haal de pitjes uit 1 granaatappel.
- Meng alle ingrediënten in een kom samen met de gekookte linzen en 1 eetlepel koolzaadolie.
- Roer om en breng op smaak.
Voedingswaarden
(/portie)
Energie
398 kcal
Eiwitten
19,9 g
Vetten
20,7 g
Koolhydraten
27,9 g
Voedingsvezels
10,3 g