Home > Gezond eten > Exotische wok met kip**

Exotische wok met kip**

  • 4 pers.
  • 15 min.
  • 20 min.
Ingrediënten
  • 600 g kip
  • 600 g gekookte basmatirijst
  • 200 g peultjes
  • 4 wortelen
  • 1 mango
  • 4 lente-uitjes
  • Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel lookpoeder, indien goed verdragen
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
Bereiding
  1. Schil 1 mango en snij hem in blokjes. Was 200 g peultjes. Schil 4 wortelen en snij deze in staafjes. Snij 600 g kip in reepjes.
  2. Verwarm in de wok 1 eetlepel olijfolie met 1 koffielepel lookpoeder, 1 stengel citroengras en de kip.
  3. Laat 5 min. stoven en voeg 2 eetlepels sojasaus toe. Haal het vlees uit de wok. Doe opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de wok en stoof de peultjes samen met de wortelen aan. Voeg 2 fijngesneden lente-uitjes toe en voeg dan 5 cl water toe.
  4. Voeg ook de mangoblokjes toe. Meng alles onder elkaar en laat nog 2 min. bakken op een hoog vuur.
  5. Dien op met gekookte basmatirijst. Bestrooi met 1 koffielepel sesamzaadjes en enkele blaadjes Thaise basilicum.
Voedingswaarden (/portie)

Energie

471 kcal

Eiwitten

42,3 g

Vetten

8,2 g

Koolhydraten

55,3 g

Voedingsvezels

3,3 g